Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Pržene lignje

RECEPT Pržene lignje

Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam oko pola sata

Index donosimrecept za pripremu jednog klasika među ribljim jelima - pržene lignje.

Pržene lignje možete poslužiti uz pomfri, tartar ili neki treći prilog po želji. 

Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam oko pola sata.

Sastojci: 

pola kg lignji

40 g oštrog brašna

pola litre ulja za prženje

sol

peršin za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Lignje očistite, operite, dobro ocijedite i osušite.

Narežite lignje na kolutiće, a iskoristit ćete i krakove, uvaljajte sve to u oštro brašno i pržite u dubokom i dobro zagrijanom ulju.

Inače, kako provjeriti je li ulje dobre temperature? Stavite u njega dršku drvene kuhače i kad se počnu stvarati mjehurići, znači da je taman temperature.

Kada lignje budu zlatne boje stavite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću.

Posolite ih i poslužite uz krumpiriće, tartar ili neki drugi umak po želji.

Vaša reakcija na temu