Puding kolač s rupama radi se vrlo jednostavno, jako je ukusan, te će ga svatko napraviti bez problema. Savršen je za sve one koji nemaju previše vremena, piše Recepttura.
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml ulja
150 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
Žuta krema:
2 praška za puding od vanilije
100 g šećera
900 ml mlijeka
125 g maslaca
Tamna krema:
2 praška za puding od čokolade
100 g šećera
800 ml mlijeka
125 g maslaca
Ukrašavanje:
250 ml vrhnja za šlag
čokoladne mrvice
Upute
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa Žumanjcima dodati šećer i vanilin šećer pa pjenasto umutiti.
Uliti ulje i kratko miksati, a nakon toga i mlijeko.
U jednu posudu prosijati glatko brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve izmiješati i u više puta ubaciti u smjesu i svaki put je izmiksati.
Na kraju ulupati bjelanjke u čvrsti snijeg i u nekoliko puta ručno spojiti s tamnom smjesom.
Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.
Izliti smjesu za biskvit i lagano protresti protvan.
Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.
Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i dok je još vruć ravnomjerno napraviti rupe drškom kuhače i ostaviti ga sa strane.
Zatim napraviti žutu kremu.
Pomiješati prašak za puding od vanilije i šećer te od hladnog mlijeka uzeti dvije kutlače (oko 200 ml) i dobro izmiješati smjesu da nema grudica.
Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre, uliti napravljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru.
Kuhati uz miješanje da se puding zgusne.
Maknuti s vatre i umiješati maslac.
Žutu kremu odmah sipati po biskvitu i poravnati da uđe u sve rupe.
Slijedi izrada tamne kreme.
Pomiješati prašak za puding od čokolade i šećer te od hladnog mlijeka uzeti dvije kutlače (oko 200 ml) i dobro izmiješati smjesu da nema grudica.
Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre, uliti napravljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru.
Kuhati uz miješanje da se puding zgusne.
Maknuti s vatre i umiješati maslac.
Tamnu kremu sipati vruću preko žute kreme i izravnati je.
Ostaviti da se kolač ohladi na sobnu temperaturu.
Na kraju izraditi vrhnje za šlag u čvrsti šlag i razmazati ga i poravnati po vrhu kolača.
Kolač ohladiti preko noći u frižideru prije rezanja i posluživanja.