Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Puding kolač s rupama

RECEPT Puding kolač s rupama

Savršen je za sve one koji nemaju previše vremena

Puding kolač s rupama radi se vrlo jednostavno, jako je ukusan, te će ga svatko napraviti bez problema. Savršen je za sve one koji nemaju previše vremena, piše Recepttura.

Sastojci

Biskvit:

6 jaja

120 g šećera

1 vanilin šećer

150 ml ulja

150 ml mlijeka

100 g glatkog brašna

60 g kakaa

1 prašak za pecivo

Žuta krema:

2 praška za puding od vanilije

100 g šećera

900 ml mlijeka

125 g maslaca

Tamna krema:

2 praška za puding od čokolade

100 g šećera

800 ml mlijeka

125 g maslaca

Ukrašavanje:

250 ml vrhnja za šlag

čokoladne mrvice

Upute

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa Žumanjcima dodati šećer i vanilin šećer pa pjenasto umutiti.

Uliti ulje i kratko miksati, a nakon toga i mlijeko.

U jednu posudu prosijati glatko brašno, kakao i prašak za pecivo.

Sve izmiješati i u više puta ubaciti u smjesu i svaki put je izmiksati.

Na kraju ulupati bjelanjke u čvrsti snijeg i u nekoliko puta ručno spojiti s tamnom smjesom.

Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.

Izliti smjesu za biskvit i lagano protresti protvan.

Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i dok je još vruć ravnomjerno napraviti rupe drškom kuhače i ostaviti ga sa strane.

Zatim napraviti žutu kremu.

Pomiješati prašak za puding od vanilije i šećer te od hladnog mlijeka uzeti dvije kutlače (oko 200 ml) i dobro izmiješati smjesu da nema grudica.

Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre, uliti napravljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru.

Kuhati uz miješanje da se puding zgusne.

Maknuti s vatre i umiješati maslac.

Žutu kremu odmah sipati po biskvitu i poravnati da uđe u sve rupe.

Slijedi izrada tamne kreme.

Pomiješati prašak za puding od čokolade i šećer te od hladnog mlijeka uzeti dvije kutlače (oko 200 ml) i dobro izmiješati smjesu da nema grudica.

Ostatak mlijeka staviti kuhati, pa kad zakipi maknuti s vatre, uliti napravljenu smjesu, kratko promiješati pa vratiti na vatru.

Kuhati uz miješanje da se puding zgusne.

Maknuti s vatre i umiješati maslac.

Tamnu kremu sipati vruću preko žute kreme i izravnati je.

Ostaviti da se kolač ohladi na sobnu temperaturu.

Na kraju izraditi vrhnje za šlag u čvrsti šlag i razmazati ga i poravnati po vrhu kolača.

Kolač ohladiti preko noći u frižideru prije rezanja i posluživanja.

Vaša reakcija na temu