Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Kalhh from Pixabay RECEPT Punjene tikvice iz pećnice

RECEPT Punjene tikvice iz pećnice

Brza priprema

Tikvice punjenje mesom ručak je koji se brzo pripremi. 

Sastojci:

- 2 tikvice

- 1 paprika

- 250 g mljevenog mesa

- 1 crni luk

- 2 čehurice češnjaka

- 100 ml pasirane rajčice

- 2 žlice ulja

- sol, papar, origano

- 50 g sira za posipanje

Priprema:

Pripremiti sve sastojke, a pleh premazati s malo ulja.

Tikvice presjeći na pola i napraviti im udubljenje i to izrezati na sitno.

Zagrijati uljepa propržiti oba češnjaka, dodati mljeveno meso i kratko pržiti. Zatim dodati papriku, sitno izrezanu sredinu od tikvica i pržiti par minuta.

Dodati pasiranu rajčicu, začiniti solju, paprom i origanom. Tako dinstati par minuta.

Puniti tom smjesom tikvice, preko raspodijeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta, piše N1.

Vaša reakcija na temu