Tikvice punjenje mesom ručak je koji se brzo pripremi.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 paprika
- 250 g mljevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čehurice češnjaka
- 100 ml pasirane rajčice
- 2 žlice ulja
- sol, papar, origano
- 50 g sira za posipanje
Priprema:
Pripremiti sve sastojke, a pleh premazati s malo ulja.
Tikvice presjeći na pola i napraviti im udubljenje i to izrezati na sitno.
Zagrijati uljepa propržiti oba češnjaka, dodati mljeveno meso i kratko pržiti. Zatim dodati papriku, sitno izrezanu sredinu od tikvica i pržiti par minuta.
Dodati pasiranu rajčicu, začiniti solju, paprom i origanom. Tako dinstati par minuta.
Puniti tom smjesom tikvice, preko raspodijeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta, piše N1.