Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Punjeni krumpiri koji će vas fino ugrijati

RECEPT Punjeni krumpiri koji će vas fino ugrijati

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka

Uz samo nekoliko sastojaka lako možete pripremiti specijalitete idealne za druženje. Pečeni krumpir jedno je od jela koje ne traži vještinu u kuhinji, a najzabavniji dio je punjenje omiljenim sastojcima. Poslužite ih uz salatu i - uživajte, poručuje punkufer.

Sastojci za punjene krumpire:

8 srednjih krumpira

2 žlice maslinova ulja

300 g kiselog vrhnja

150 g slanine

2 ljutike

svežnjić vlasca

1 mala glavica češnjaka

Priprema punjenih krumpira:

Krumpire očistite, dobro operite i osušite.

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Slaninu narežite na tanke ploške i stavite je na tavu da se prži. Kada postane hrskava, izvadite je i stavite na stranu, a ulje sačuvajte.

Krumpire izbockajte pa nauljite i posolite. Stavite ih u pećnicu na rešetku, ispod koje stavite lim za pečenje. Pecite oko sat i 20 minuta, ili dok se ne ispeku.

Glavici češnjaka odrežite vrh, nauljite ga i zamotajte u aluminijsku foliju pa stavite u pećnicu. Izvadite ga nakon 45 minuta i ostavite da se hladi.

Pomiješajte kiselo vrhnje, sjeckanu ljutiku i sjeckani vlasac.

Istisnite pečeni češnjak iz košuljice pa mu dodajte malo ulja od pečenja slanine i promiješajte.

Zarežite koru svakog krumpira pa ih premažite kremom od češnjaka, dodajte vrhnje s ljutikom i pospite hrskavom slaninom.

Vaša reakcija na temu