Uz samo nekoliko sastojaka lako možete pripremiti specijalitete idealne za druženje. Pečeni krumpir jedno je od jela koje ne traži vještinu u kuhinji, a najzabavniji dio je punjenje omiljenim sastojcima. Poslužite ih uz salatu i - uživajte, poručuje punkufer.
Sastojci za punjene krumpire:
8 srednjih krumpira
2 žlice maslinova ulja
300 g kiselog vrhnja
150 g slanine
2 ljutike
svežnjić vlasca
1 mala glavica češnjaka
Priprema punjenih krumpira:
Krumpire očistite, dobro operite i osušite.
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Slaninu narežite na tanke ploške i stavite je na tavu da se prži. Kada postane hrskava, izvadite je i stavite na stranu, a ulje sačuvajte.
Krumpire izbockajte pa nauljite i posolite. Stavite ih u pećnicu na rešetku, ispod koje stavite lim za pečenje. Pecite oko sat i 20 minuta, ili dok se ne ispeku.
Glavici češnjaka odrežite vrh, nauljite ga i zamotajte u aluminijsku foliju pa stavite u pećnicu. Izvadite ga nakon 45 minuta i ostavite da se hladi.
Pomiješajte kiselo vrhnje, sjeckanu ljutiku i sjeckani vlasac.
Istisnite pečeni češnjak iz košuljice pa mu dodajte malo ulja od pečenja slanine i promiješajte.
Zarežite koru svakog krumpira pa ih premažite kremom od češnjaka, dodajte vrhnje s ljutikom i pospite hrskavom slaninom.