Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Raštika sa suhim mesom

RECEPT Raštika sa suhim mesom

Zdravo i na žlicu

Raštika slovi za najzdraviju namirnicu na planeti. Iako su je donedavno kategorizirali kao seljačko, težačko jelo, zahvaljujući nutricionistima, ponovno je postala kraljicom brojnih kuhinja u Hrvatskoj i ne samo dalmatinskih.

Potrebno vam je

1 kg raštike

5 krumpira

500 grama suhog mesa (po izboru, mogu i kobasice)

1 velika žlica ulja ili svinjske masti

sol, papar

Priprema

Nakon što raštiku očistite, narežite je na trakice širine od oko jednog centimetra. Potom je stavite u kipuću vodu na pet minuta kako biste je obarili. U obarenu raštiku dodajte narezani krumpir, ulje ili mast te začine. Kuhajte dok ne omekša. 

Noć prije potopite suho meso u hladu vodu, kako bi iz njega izašao višak soli. Na dan kada kuhate raštiku meso najprije jednom prokuhajte u vodi. Tu vodu prolijte pa dodajte novu, hladu novu kako biste skuhali meso do kraja.

Kada su i raštika i meso skuhani, možete ih pomiješati, da bace još 'jedan ključ' ili servirati odvojeno.

Vaša reakcija na temu