Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Rižot iz pećnice

RECEPT Rižot iz pećnice

Bogatstvo zdravih i svježih okusa

Ako ste ljubitelj brzih recepata, ova kombinacija riže s povrćem i fetom je savršena za lijene ljetne dane. Svi sastojci se jednostavno stave u vatrostalnu posudu, koja zatim završi u pećnici. Ali ovaj recept nije samo gotov u roku keks, već je idealan i za korištenje ostataka. Ne morate se striktno držati popisa sastojaka, povrće možete mijenjati po želji. Na primjer, savršeno bi odgovarali i smrznuti grašak ili rajčica. Pustite mašti na volju, piše Novi list.

Sastojci

1 šalica riže

3 šalice povrtnog temeljca

1 glavica luka

250 g fete

½ tikvice

1 mrkva

2 češnja češnjaka

1 crvena paprika

1 žličica paprike u prahu

1 žličica čilija u prahu

Sol i papar

Priprema

Češnjak i luk ogulite i narežite na sitne kockice. Tikvice, mrkvu i papriku operite i također sitno narežite. Uzmite vatrostalnu posudu i dodajte sirovu rižu i sve povrće.

Prokuhajte temeljac i prelijte ga preko svega. Fetu izlomite na velike komade i dodajte i nju. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 30 minuta. Kad nestane tekućine i riža je gotova, izvadite i promiješajte.

Vaša reakcija na temu