Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Congerdesign from Pixabay RECEPT Rižot od cikle

RECEPT Rižot od cikle

Podignite raspoloženje

Volite rižot, ali biste željeli malo raznolikosti? Što kažete na ovu ukusnu verziju s ciklom? Hrskava cikla bogata je vitaminima, folnom kiselinom i beta-karotenom te pozitivno utječe na razinu kolesterola. Osim toga, ovaj rižoto od cikle je divnog izgleda i plijeni pozornost svojom žarkom bojom, piše Novi list.

Sastojci (za 4 porcije): 

400 g kuhane cikle

2 ljutike

1 režanj češnjaka

300 g riže za rižoto

800 ml povrtnog temeljca

maslinovo ulje

200 ml bijelog vina

Sol i papar

80 g parmezana 

Priprema: 

Češnjak i ljutiku ogulite i sitno nasjeckajte. Ciklu ogulite i narežite na kockice. U tavu stavite malo maslinovog ulja i kratko propirjajte ljutiku i češnjak. Dodajte rižu za rižoto i pirjajte je dvije minute. Zatim dodajte kockice cikle. Rižu deglazirajte bijelim vinom i pustite da lagano kuha na srednjoj vatri. Svako malo dobro promiješajte.

Dodajte temeljac dok riža ne bude pokrivena. Zatim pustite da se riža kuha dok tekućina ne ispari. Zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sav temeljac. Sveukupno kuhanje rižota traje oko 25 do 30 minuta. Rižot izlijte na tanjure i poslužite s parmezanom.

Vaša reakcija na temu