Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Rižot od lisičarki

RECEPT Rižot od lisičarki

Savršen za jesen

Lisičarke su u sezoni do kraja listopada i mnogima su nezaobilazne u jesenskoj kuhinji.

Ne samo da su izvrsnog okusa, već s 0,5 g masnoće i samo 15 kalorija na 100 g, tove gljive su također stvarno lagane, a opet vas dugo drže sitima zbog visokog udjela vlakana.

Želite li u njima uživati u novoj varijanti umjesto kao uobičajen prilog ili uz tjesteninu, savjet je da ove gljive poslužite uz kremasti rižot.

Recept je brz i jednostavan i odličnog okusa - savršen za jesen, piše Novi list.

Sastojci za 2 osobe:

200 g riže za rižoto

180 g lisičarki

1 mali luk

200 ml bijelog vina

90 g parmezana

900 ml juhe

35 g maslaca

1 žlica ulja

Sol

Papar

Priprema:

Lisičarke operite i očistite, a veće lisičarke sitno narežite. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Zatim zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite komade luka dok ne postanu prozirni. Zatim dodajte rižu i kratko popržite. U tavu dodajte lisičarke i kratko popržite. Zatim sve deglazirajte bijelim vinom i pustite da se kuha na laganoj vatri. Tu i tamo dodajte malo vode i redovito miješajte.

Pustite da sve krčka dok tekućina skoro ne ispari i riža bude kuhana. Umiješajte maslac i parmezan pa rižoto začinite solju i paprom. Želite li rižotu s lisičarkama dati malo više sofisticiranog okusa, možete dodati malo limunova soka prilikom pripreme ili nasjeckati svježi peršin i posuti ga po vrhu prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu