Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Silvia from Pixabay RECEPT Rižoto od vrganja

RECEPT Rižoto od vrganja

Osim vode, dodajte i vino

Riža i vrganji izvrsno se slažu, a da bi jelo zasjalo u punome sjaju osim vode koristite i vino. Ono, naravno, nije obavezno, no daje stvarno izvrsnu i posebnu aromu ovom jelu, piše Recepttura.

Sastojci

800 g svježih vrganja

1 veća glavica crvenog luka

1 veća naribana mrkva

4 žlice ulja

200 g riže

nekoliko zelenih listova luka

2 češnja češnjaka

500 ml vode

150 ml bijelog vina

40 g parmezana

Upute

Očistiti crveni luk i narezati ga na sitne komadiće.

Očistiti i oprati vrganje, te i njih narezati na komadiće.

U posudu staviti ulje, ubaciti narezani crveni luk i dinstati dok ne postane staklast.

Zatim dodati narezane vrganje, i dinstati uz miješanje.

Nakon što ispari sva voda koju su pustili vrganji, ubaciti rižu.

Dobro promiješati.

Kratko prodinstati pa dodati dio vode.

Dok se rižoto kuha, oguliti i naribati mrkvu.

Narezati češnjak i zelene listove luka.

Kad voda ispari ubaciti mrkvu, češnjak i luk.

Dodati ostatak vode i bijelo vino.

Kuhati dok tekućina potpuno ispari uz vrlo često miješanje.

Posoliti prema ukusu, ali pripaziti zbog parmezana da se ne presoli.

Na kraju dodati parmezan i sve dobro izmiješati.

Ostaviti rižoto da odmori desetak minuta prije posluživanja.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Vaša reakcija na temu