Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Rižoto s piletinom

RECEPT Rižoto s piletinom

Mnogima omiljena hrana

Rižoto s piletinom je obrok bogat povrćem i mesom, a Recepttura za spremanje koristi namirnice kao što su mrkva, luk i celer.

Sastojci

50 ml ulja

1 veliki crveni luk

2 veće svježe mrkve

100 g korijena celera

2 češnja češnjaka

400 g pilećeg bijelog mesa

300 ml paradajz sosa

300 ml vode

200 g riže

sol

papar

50 g maslaca

Za ukrašavanje

peršin

Upute

Prvo treba pripremiti sve namirnice.

Crveni luk oguliti i narezati na male komadiće.

Očistiti mrkvu pa je narezati na polovice i četvrtine, a onda na sitne komadiće.

Celeru maknuti koru, te ga narezati na istu veličinu kao i mrkvu.

Oguliti češnjak te ga narezati na sitne komadiće.

Piletinu narezati na komade veličine oko 1 do 1,5 centimetara.

U posudu za kuhanje sipati ulje i pustiti da se ugrije.

Zatim u nju ubacivati redom narezani luk, mrkvu, celer i na kraju češnjak.

Dinstati uz miješanje 10-ak minuta.

U omekšalo povrće ubaciti narezanu piletinu pa uz miješanje ponovo dinstati 10 minuta.

Nakon 10 minuta uliti paradajz sos, promiješati i pustiti da krčka još 5 minuta.

Zatim doliti vodu, promiješati i kad prokuha krčkati 15 minuta.

Na kraju sipati rižu u posudu, dobro promiješati i kuhati prema uputstvu sa kutije od riže (15 do 20 minuta).

Paziti da jelo ne ostane bez vode (po potrebi doliti još tople vode u posudu).

Posoliti i popapriti po ukusu, a na samom kraju ubaciti maslac i promiješati rižoto da ga riža što bolje upije.

Kad je jelo gotovo, maknuti ga s vatre i ostaviti da odmori 15-ak minuta prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu