Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RECEPT Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira

RECEPT Rolada od svinjetine punjena umakom od jabuke i đumbira

Meso na nešto drugačiji način

Želite li ovu nedjelju kušati meso na nešto drugačiji način - napravite ga po ovom receptu.

Sastojci:

- 800 g svinjske plećke

- 300 g mahuna

- sol

- papar

- mljevena crvena paprika

Za umak:

- 3 jabuke

- luk

- 4 žlice jabučnog octa

- 50 g smeđeg šećera

- žličica svježe ribanog đumbira

- papar

- 2 ljute papričice

- žlica svijetlih grožđica

- 2 češnja češnjaka

- timijan

- kadulja

- lovorov list

- 400 g krumpira

Postupak:

Stavite u lonac oguljene i narezane jabuke, nasjeckan luk, češnjak i papričice te jabučni ocat, smeđi šećer, ribani đumbir, papar, grožđice, lovorov list i timijan. Zagrijte do vrenja dok se šećer ne rastopi. Kad provrije, kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 40 minuta, piše 24 sata.

Zadnjih 5 minuta kuhanja otklopite lonac i kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Maknite lovorov list i izmiksajte umak.

Meso izrežite tako da dobijete jedan veći, tanki komad (kao da radite jednu veliku šniclu), posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom. Mahune skuhajte u posoljenoj vodi.

Potom pripremljenim umakom od jabuke premažite meso, zarolajte i svežite kuhinjskom vezicom. Ispod špage stavite nekoliko listića kadulje. Premažite roladu tankim slojem umaka od jabuka, pospite sjeckanim timijanom i stavite u nauljenu posudu za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Izvadite pa ostavite pečeno meso neka malo odstoji. Potom roladu narežite na ploške. Poslužite s umakom te kuhanim krumpirom i mahunama.

Vaša reakcija na temu