Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Couleur from Pixabay RECEPT Rolada s orasima

RECEPT Rolada s orasima

Dobar tek

Index donosi recept za roladu s orasima.

Sastojci

Biskvit

6 jaja

120 g šećera

1 paketić vanilin šećera

40 g naribane čokolade

80 g mljevenih oraha (mogu i bademi ili lješnjaci)

60 g glatkog brašna

na vrh žličice praška za pecivo

Krema

2 jaja

80 g šećera

1 paketić vanilin šećera

120 g čokolade

100 g mljevenih oraha

150 g omekšalog maslaca

Priprema

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva te pripremite lim za pečenje (dimenzije 28 x 40 cm) kojeg ste obložili papirom za pečenje.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i istucite ih u čvrst snijeg.

Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa ih pjenasto umutite.

U prosijano brašno dodajte prašak za pecivo i naribanu čokoladu pa ih sjedinite sa smjesom žumanjaka i šećera.

Dodajte mljevene orahe i izradite smjesu.

Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Istresite smjesu u pripremljen lim za pečenje pa pecite nekih 10 do 15 min na 180 stupnjeva.

Pečeni biskvit prevrnite na čistu krpu koju ste posuli s malo šećera u prahu, odvojite papir za pečenje pa smotajte roladu skupa s krpom i ostavite da se ohladi.

Za kremu umutite jaja sa šećerom i stavite kuhati na paru.

Natrgajte čokoladu pa kuhajte kremu dok se smjesa ne zgusne, trebat će vam nekih 15 min uz miješanje.

U vruću kremu dodajte mljevene orahe, može i malo ruma za aromu pa ostavite da se ohladi.

Izradite omekšali maslac pa mu pomalo dodajte ohlađenu kremu i sve sjedinite.

Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte pa premažite kremom, a dio kreme ostavite za premazivanje rolade izvana.

Zamotajte roladu pa postavite na pladanj tako da vam spoj bude ispod.

Premažite s dvije do tri žlice kreme te ukrasite po želji tučenim slatkim vrhnjem, mljevenim orasima ili voćem.

Ohladite i uživajte.

Vaša reakcija na temu