Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept s tikvicama koji ćete obožavati

Recept s tikvicama koji ćete obožavati

Gotov je u nekoliko minuta, a jednako je ukusan i kad se ohladi

Savršen za ručak, večeru ili predjelo, ovaj quiche možete servirati toplog i hladnog, a priprema mu je vrlo jednostavna. Kombinacija tikvica i feta sira, zalivenih smjesom od jaja, mlijeka i vrhnja daju savršeno sočan i kremast nadjev koji se odlično spaja s prhkim tijestom.

Potrebni sastojci:

Prhko tijesto (kupljeno ili pripremljeno prema vašem omiljenom receptu)

3 velika jaja

125 ml vrhnja za kuhanje

125 ml mlijeka

1 srednja tikvica

Prstohvat vlasca

200 g feta sira

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Sol

Crni papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U okrugli kalup stavite prhko tijesto i pecite 8 minuta. Stavite po strani i ostavite da se ohladi.

Vlasac očistite i nasjeckajte te ostavite sa strane.

Tikvice dobro operite i bez guljenja narežite na tanke ploške uz pomoć guljača.

U tavicu obilno stavite maslinovo ulje i pirjajte vlasac dok ne postane proziran. Začinite, a zatim ga stavite sa strane.

U istoj tavici pirjajte ploške tikvica, začinite, a potom i njih stavite sa strane.

U velikoj zdjeli istucite vrhnje, mlijeko i jaja.

Dodajte vlasac i tikvice i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.

Feta sir izmrvite prstima i stavite sa strane.

Smjesu prelijte po tijestu i po cijeloj površini ravnomjerno rasporedite feta sir.

Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta, piše T-portal.

Vaša reakcija na temu