Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Seljački doručak s krumpirom i slaninom

RECEPT Seljački doručak s krumpirom i slaninom

Za dobar početak dana

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti seljački doručak s krumpirom i slaninom.

Sastojci:

maslac, 40 g

jaja, 4 komada

krumpir, 4 kuhani

slanina, 100 g

luk, 1 glavica crveni

peršin, 1 žlica sjeckani

mljevena crvena paprika, 1 žličica

ulje

sol

papar

Upute:

Kuhani krumpir i luk ogulimo. Zatim luk narežemo na kolute, u tavu ulijemo malo ulja i na njemu popržimo narezani luk.

Sada slaninu narežemo na tanke kriške, luk maknemo na jednu stranu tave, a slaninu dodamo na drugu polovicu i kratko je popržimo. Zatim luk i slaninu okrenemo na drugu stranu i pržimo dalje.

Nakon 5-6 minuta slaninu i luk izvadimo na stranu, a u tavu dodamo kockicu maslaca.

Odmah zatim preko maslaca dodamo na ploške narezan kuhani krumpir i kratko ga popečemo s obje strane.

Kada smo krumpir prvi put okrenuli, u zdjelu razbijemo jaja, posolimo ih i umutimo.

Zatim u jaja dodamo sjeckani peršin, izmiješamo i umućena jaja s peršinom ulijemo u tavu s krumpirima.

Odmah zatim u tavu dodamo luk, koji rasporedimo između krumpira i preko svega još dodamo prženu slaninu. Sada smanjimo vatru i jaja pečemo do kraja bez okretanja.

Nakon 3-4 minute jelo je gotovo. Vatru možemo ugasiti, seljački doručak poslužiti i po želji začiniti s još malo peršina i crvene paprike.

Vaša reakcija na temu