Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StockSnap from Pixabay RECEPT Slana torta s keljom

RECEPT Slana torta s keljom

Neobično je i ukusno jelo koje će vas oduševiti

Slana torta s keljom oduševiti će vas svojom jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa. Možete ju poslužiti kao predjelo, lagani ručak ili večeru, a u ovom receptu donosimo vam recept za jelo koje osvaja na prvi griz.

Sastojci

  1 pakiranje lisnatog tijesta
  500 g kelja
  80 g pancete
  1 režanj češnjaka
  3 žlice parmezana
  sol, papar, maslinovo ulje
  1 žumanjak
  grančica ružmarina

Priprema

Na tavici popržiti slaninu. Listove kelja oprati, narezati na ploške, a zatim na trakice.

U duboku tavu staviti ulje i češnjak i pustiti ga oko 2 minute da pusti miris. Zatim dodati narezani kelj i podliti čašom vode. Kuhati 5 minuta. Kad je kelj omekšao, ukloniti češnjak, dodati slaninu i žlicu parmezan te promiješati.

Tijesto staviti u pleh promjera 24 cm, dno nabosti vilicom, rasporediti nadjev, posuti parmezanom te spustiti rubove tijesta. Rubove premazati žumanjkom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 do 30 minuta.

Pustiti da se malo ohladi te poslužiti toplo. Ako želite, lisnato tijesto možete zamijeniti prhkim. Umjesto pancete možete koristiti dimljenu šunku ili pršut, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu