Jednostavne palačinke bez brašna lagana su verzija idealna za doručak. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možeš poslužiti i raznovrsne slane dodatke.
Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove će se palačinke odlično slagati i s narezanim i posoljenim avokadom ili umakom koji možeš napraviti od avokada, prstohvata papra i soka od polovice limuna, piše Miss Gastro.
Sastojci:
100 g zobenih pahuljica
100 g svježeg sira
2 velika jaja
1 žličica praška za pecivo
maslinovo ulje ili maslac za prženje
Jamiejev prijedlog za serviranje:
1 avokado
1 veliko jaje
Priprema:
Stavi zob, sir, dva jaja i prašak za pecivo u blender i izmiksaj dok ne dobiješ gustu smjesu. Ako je pregusta, dodaj malo vode te prstohvat soli.
Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri s malo ulja ili maslaca.
Dodaj tijesto u tavu, sama odredi veličinu palačinke koju želiš dobiti i peci dvije minute ili dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim preokreni palačinku i peci s druge strane.
Posluži uz poširano ili jaje na oko, slaninu, čili ili avokado umak ili neku drugu vrstu umaka po želji.