Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Philippe Murray-Pietsch / Unsplash RECEPT Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera

RECEPT Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera

Brzi obrok

Jednostavne palačinke bez brašna lagana su verzija idealna za doručak. Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možeš poslužiti i raznovrsne slane dodatke. 

Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove će se palačinke odlično slagati i s narezanim i posoljenim avokadom ili umakom koji možeš napraviti od avokada, prstohvata papra i soka od polovice limuna, piše Miss Gastro.

Sastojci:

100 g zobenih pahuljica

100 g svježeg sira

2 velika jaja 

1 žličica praška za pecivo

maslinovo ulje ili maslac za prženje

Jamiejev prijedlog za serviranje:

1 avokado

1 veliko jaje

Priprema:

Stavi zob, sir, dva jaja i prašak za pecivo u blender i izmiksaj dok ne dobiješ gustu smjesu. Ako je pregusta, dodaj malo vode te prstohvat soli.

Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri s malo ulja ili maslaca.

Dodaj tijesto u tavu, sama odredi veličinu palačinke koju želiš dobiti i peci dvije minute ili dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim preokreni palačinku i peci s druge strane.

Posluži uz poširano ili jaje na oko, slaninu, čili ili avokado umak ili neku drugu vrstu umaka po želji.

Vaša reakcija na temu