Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mahmud | Smartupworld from Pixabay RECEPT Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom

RECEPT Slani kolač od lisnatog tijesta sa šunkom

Najbolji je vruć

Šunka, sir, kiseli krastavci...Zvuče kao poznati sastojci za uobičajen sendvič. No potrudite se malo više, pogledajte što su Fini recepti napravili s njima i vjerujte, neće vam biti žao.

Sastojci:

lisnato tijesto, 500 g

kuhana šunka, 400 g (dimljene)

kozji sir, 200 g masnog

jaja, 9

kiseli krastavci, 3

krušne mrvice, 3 žlice

Upute:

Prije svega 5 jaja skuhamo na tvrdo. U zdjeli umutimo 2 svježa jaja, dodamo šunku, tvrdo kuhana jaja i kiseli krastavac narezane na kockice, naribani sir i sve zajedno izmiješamo.

Lisnato tijesto izvaljamo na veličinu lima za pečenje i premjestimo ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Zatim tijesto po dužini prerežemo na dvije polovice i svaku po sredini nadjenemo pripremljenom smjesom.

Potom podignemo rubove tijesta do nadjeva i prstima u razmaku od jednog i pol centimetra štipamo tijesto oko nadjeva kako bi ostalo uspravno i premažemo ih umućenim jajetom.

U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo krušne mrvice, dobivenu smjesu rasporedimo po nadjevu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.

Gotov slani kolač poslužimo još vruć ili nešto kasnije hladan.

Vaša reakcija na temu