Šunka, sir, kiseli krastavci...Zvuče kao poznati sastojci za uobičajen sendvič. No potrudite se malo više, pogledajte što su Fini recepti napravili s njima i vjerujte, neće vam biti žao.
Sastojci:
lisnato tijesto, 500 g
kuhana šunka, 400 g (dimljene)
kozji sir, 200 g masnog
jaja, 9
kiseli krastavci, 3
krušne mrvice, 3 žlice
Upute:
Prije svega 5 jaja skuhamo na tvrdo. U zdjeli umutimo 2 svježa jaja, dodamo šunku, tvrdo kuhana jaja i kiseli krastavac narezane na kockice, naribani sir i sve zajedno izmiješamo.
Lisnato tijesto izvaljamo na veličinu lima za pečenje i premjestimo ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Zatim tijesto po dužini prerežemo na dvije polovice i svaku po sredini nadjenemo pripremljenom smjesom.
Potom podignemo rubove tijesta do nadjeva i prstima u razmaku od jednog i pol centimetra štipamo tijesto oko nadjeva kako bi ostalo uspravno i premažemo ih umućenim jajetom.
U zasebnoj zdjelici umutimo jaje, umiješamo krušne mrvice, dobivenu smjesu rasporedimo po nadjevu i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
Gotov slani kolač poslužimo još vruć ili nešto kasnije hladan.