Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matthias Böckel from Pixabay RECEPT Slasne i vruće ličke pole

RECEPT Slasne i vruće ličke pole

Za hladne zimske večeri

Voliš krumpir? Da, to je samo retoričko pitanje... Jer svi volimo krumpir, u svim oblicima u kojima ga možemo pripremiti. A još ako je domaći, lički...

Jedno od najpoznatijih specijaliteta ličke kuhinje definitivno su ličke pole. Riječ je o polovicama ličkih krumpira koje se peku u ljusci, idealno je za zimske dane i najčešće se jedu za večeru. Ličke pole mogu biti samostalno jelo, ali i ukusan prilog mesu. U svakom slučaju, uz njih je dobro poslužiti i neku salatu - primjerice zelenu, matovilac, ili ukiseljeno povrće.

Za ličku je kuhinju karakteristična jednostavnost pa tako ni pole nije teško pripremiti. Prema tradicionalnom receptu potrebne su ti samo dvije namirnice – krumpir i sol.

Miss Gastro donosi recept za prave ličke pole, svakako isprobaj!

Sastojci:

1 kg ličkih krumpira

sitna sol

prilozi po želji

Postupak:

Oprani i osušeni lički krumpir razrezati po dužini na pola.

Razrezane pole posoliti po želji.

Posložiti pole u posudu za pečenje i u zagrijanu pećnicu staviti peći na 200 stupnjeva 40 minuta.

Ako se na gornji dio krumpira uhvatila zlatnožuta korica, a krumpir je postao mekan – police su gotove!

Posluživanje:

Pečene krumpire možeš poslužiti same ili u kombinaciji kobasicama, mesom, salatom, ukiseljenim povrćem, lukom, češnjakom, kajmakom, kriškama prepečene slanine... Izbor je na tebi!

Vaša reakcija na temu