U ovaj slatki omlet od jabuka na seljački način ne ide brašno, no svejedno ima pun i bogat okus. Recepttura donosi upute za ukusnu večeru.
Sastojci
5 jaja
100 ml slatkog vrhnja s 30% mliječne masti
5 manjih jabuka
25 grama šećera (2 žlice)
30 ml ulja
Upute
Opranim jabukama oguliti koru.
Razrezati ih po pola.
Očistiti jabuke od koštica te narezati na tanke kriške.
U posudi koja može ići u pećnicu (promjera 26 centimetara) zagrijati na vatri ulje te u nju dodati narezane jabuke i šećer.
Uz polagano miješanje zagrijavati na niskoj temperaturi da se otopi šećer i jabuke postanu mekane.
Razbiti jaja u drugoj posudi i zamutiti kajganu.
Uliti slatko vrhnje i dobro sve sjediniti.
Lagano uliti smjesu jaja i vrhnja po jabukama.
Pustiti bez miješanja da se smjesa stvrdne.
Dok se omlet lagano krčka, zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
Stvrdnutu smjesu prebaciti u pećnicu i peći 30 minuta.
Poslužiti uz mlijeko ili kakao.