Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Slatki omlet od jabuka na seljački način

RECEPT Slatki omlet od jabuka na seljački način

Ukusna večera

U ovaj slatki omlet od jabuka na seljački način ne ide brašno, no svejedno ima pun i bogat okus. Recepttura donosi upute za ukusnu večeru.

Sastojci

5 jaja

100 ml slatkog vrhnja s 30% mliječne masti

5 manjih jabuka

25 grama šećera (2 žlice)

30 ml ulja

Upute

Opranim jabukama oguliti koru.

Razrezati ih po pola.

Očistiti jabuke od koštica te narezati na tanke kriške.

U posudi koja može ići u pećnicu (promjera 26 centimetara) zagrijati na vatri ulje te u nju dodati narezane jabuke i šećer.

Uz polagano miješanje zagrijavati na niskoj temperaturi da se otopi šećer i jabuke postanu mekane.

Razbiti jaja u drugoj posudi i zamutiti kajganu.

Uliti slatko vrhnje i dobro sve sjediniti.

Lagano uliti smjesu jaja i vrhnja po jabukama.

Pustiti bez miješanja da se smjesa stvrdne.

Dok se omlet lagano krčka, zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.

Stvrdnutu smjesu prebaciti u pećnicu i peći 30 minuta.

Poslužiti uz mlijeko ili kakao.

Vaša reakcija na temu