Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Složenac od krumpira i šampinjona

RECEPT Složenac od krumpira i šampinjona

Brzinski ručak

Šampinjoni i poriluk bit će sjajna kombinacija koju zatim možete upakirati između slojeva krumpira, pa sve zajedno začiniti finim preljevom od kiselog vrhnja, sira i začina.  Dodati možete i topljivi ribani sir kao što je gouda kako bi složenac bio još slasniji. Poslužite ga uz zdjelu sezonske salate i uživajte u genijalnom ručku, piše Gastro 24 sata.

Sastojci:

500 g šampinjona

1 vezica peršina

2 žlice vlasca

1 žlica maslaca

1 veći poriluk

600 g krumpira

3 režnja češnjaka

200 g kiselog vrhnja

2 žlice parmezana

začinsko bilje

sol

papar

Priprema:

Šampinjone sitno nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac. Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji. Ogulite krumpir i narežite na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćen oblik (slažite kao riblje ljuske).

Usitnite češnjak, nasjeckajte vlasac, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem. Na sloj krumpira, rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Smjesu od vrhnja i ribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°c. Poslužite toplo.

Vaša reakcija na temu