Krenula je sezona tikvica, a ako ste u stisci s vremenom, Glas Istre otkriva idealan brzinski recept za zdravi obiteljski ručak.
Sastojci za 4 osobe:
500 g krumpira
3 tikvice
2 dcl kiselog vrhnja
1 kapula
50 g ribane gaude
1 dcl mlijeka
1 žlica brašna
1 češanj češnjaka
sol
papar
muškatni oraščić
Priprema:
Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške, a tikvice (zajedno s korom) također narežite na ploške.
Pleh za pečenje namastite maslacem te u nju složite krumpir i tikvice.
Kapulu narežite na tanke kriške te pospite po krumpiru i tikvicama.
Razmutite žlicu brašna u 1 dcl mlijeka, dodajte vrhnje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar i naribani muškatni oraščić, i to prelijte preko krumpira i tikvica.
Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, zatim izvadite, pospite ribanom gaudom i pecite još 10-ak minuta, dok se sir ne počne topiti i dobije zlatnu boju.