Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Snickerdoodle keksići

RECEPT Snickerdoodle keksići

Mekani, mirisni klasik s cimetom

Snickerdoodle keksići jedan su od onih recepata koji se brzo spremaju, cijela kuća zamiriše na cimet, a rezultat su mekani i lagano pufasti kolačići s nježnom aromom vanilije. Ovi keksi tradicionalno dolaze iz američke kuhinje, no zbog svoje jednostavnosti i fantastičnog okusa osvojili su cijeli svijet. Karakteristični su po tome što se prije pečenja valjaju u cimetom obogaćeni šećer, koji im daje prepoznatljivu zlaćanu koricu.

Idealni su uz šalicu čaja, kave ili toplog mlijeka, a djeca ih obožavaju jer su nježni i slatkasti. Priprema je lagana i brza, pa ih možete napraviti i kada vam se najavi iznenadno društvo.

Sastojci (za oko 24 keksića):

- 115 g omekšalog maslaca

- 150 g šećera

- 1 jaje

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- 190 g glatkog brašna

- 1 i 1/2 žličica praška za pecivo

- prstohvat soli

Za uvaljati:

- 2 žlice šećera

- 2 žličice cimeta

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180°C i pripremiti lim s papirom za pečenje.

Maslac i šećer miksati dok ne postanu pjenasti. Dodati jaje i vaniliju, te dobro sjediniti.

U drugoj zdjeli pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol. Dodavati u mokre sastojke dok se ne dobije mekano tijesto.

U manjoj zdjelici pomiješati šećer i cimet.

Od tijesta uzimati male komadiće i oblikovati kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljati u šećer s cimetom.

Kuglice slagati na lim s razmakom jer će se tijekom pečenja raširiti.

Peći 10 do 12 minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju, a sredina ostane mekana.

Ostaviti da se malo ohlade na limu, pa ih prebaciti na rešetku da se potpuno ohlade.

Savjet:

Ako volite još mekše keksiće, izvadite ih iz pećnice čim rubovi lagano porumene. Za hrskaviju verziju ostavite ih minutu-dvije duže.

Snickerdoodle keksići odlični su za blagdane, ali i za svaki obični dan koji želite učiniti malo posebnijim. Jednostavni su, nježni i topli – baš poput malog slatkog zagrljaja u obliku keksa. Uživajte u pripremi i mirisima koji će ispuniti vaš dom!

Vaša reakcija na temu