Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom

RECEPT Sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom

Jednostavno i brzo

Pileća prsa su niskokalorična, a jednostavno i brzo se pripremaju i ukusna su. Danas vam donosimo recept za nešto drukčiju pripremu pilećih prsa, a valja obratiti pažnju da ih ne prepečete, jer će inače meso biti suho. Neka vam orijentir bude - kad meso poprimi lijepu zlatno smeđu boju, piše Glas Istre.

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kostiju

sol

papar

100 g krem sira

50 g mozzarelle

250 g smrznutog špinata

2 češnja češnjaka

pola kapule

Priprema:

Oštrim nožem s bočne strane pilećih prsa napravite džepić u svakom komadu mesa - pazite da ne prorežete do suprotne strane.

U posudi pomiješajte krem sir, na sitno nasjeckanu mozzarellu, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckanu kapulu i češnjak.

Napunite pileća prsa nadjevom (pazite da ne iscuri van), a potom ih posolite i popaprite.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta, pa okrenite, dodajte žlicu maslaca i pecite još 5-7 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.

Ako želite dodatno obogatiti aromu, dodajte par listića ružmarina na meso.

Izvadite na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom, pa pustite da odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja.

Servirajte uz krumpir (kuhani ili pečeni) ili uz kuhano povrće (predlažemo brokulu).

Vaša reakcija na temu