Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Sočna zapečena tjestenina carbonara

RECEPT Sočna zapečena tjestenina carbonara

Nešto drugačija verzija

Špageti carbonara pravi su kulinarski klasik, a Glas Istre donosi recepturu za nešto drukčiju verziju ovog jela. Neke od sastojaka možete prilagoditi i onome što imate kod kuće.

Priprema je vrlo jednostavna, a trebat će vam oko 40 minuta.

Sastojci za četiri osobe:

150 g špageta (ili neke druge tjestenine po izboru)

1 žlica maslinovog ulja

200 g slanine (ili hamburgera) narezane na kockice

2 tikvice

45 g graška

2 češnja češnjaka

5 jaja

65 g ribanog parmezana

250 g ricotte

stručak peršina

par grančica svježeg bosiljka

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Nauljite pleh ili vatrostalnu posudu, pa obložite dno i strane papirom za pečenje.

Skuhajte tjesteninu, kad je gotova procijedite i rashladite pod hladnom vodom, pa je stavite u posebnu zdjelu.

U tavi na malo ulja popržite nasjeckanu slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte nasjeckane tikvice, grašak i češnjak. Kratko prodinstajte pa ubacite u zdjelu s tjesteninom.

Umutite jaja, ribani parmezan, nasjeckani peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte, pa sve to ubacite u pripremljeni pleh.

Pecite 25 do 30 minuta, pa izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Narežite na kocke i servirajte.

Vaša reakcija na temu