Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Sočne palačinke od tikvica i sira

RECEPT Sočne palačinke od tikvica i sira

Poslužite uz zelenu salatu

Tikvice, mladi luk i feta sir formula su s kojom ne možete pogriješiti za pripremu malih palačinki...

Popečci ili male palačinke od povrća, jaja i brašna najbolje pašu ako se ne jedu ravno iz tave, nego ohlade do sobne temperature i posluže uz zelenu salatu i, prema želji, vrhnje. Prilikom pripreme recepta najviše treba pripaziti na to da se tikvice dobro iscijede od viška vode kako palačinke ne bi bile gnjecave nakon pečenja, piše Punkufer.

Sastojci:

- 700 g tikvica

- 5 mladih lukova

- 250 g fete

- stručak peršina

- 1 žlica mljevene paprike

- 130 g brašna

- 3 jaja

- limun

- sol, papar

- ulje.

Priprema:

Naribajte tikvice, posolite ih pa stavite na krpu 20 minuta da izađe višak tekućine.

Sjeckani luk i fetu izmiješajte pa dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku. Dodajte brašno, sol i papar pa izmiješana jaja. Sve promiješajte.

Tikvice u krpi dobro iscijedite pa dodajte u smjesu koja će biti grudasta, ali takva treba biti.

Vadite žličicom smjesu u tavu s ugrijanim uljem da dobijete male palačinke pa ih spljoštite žlicom. Pržite oko dvije minute sa svake strane. Poslužite s limunom.

Vaša reakcija na temu