Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Sočni muffini s limunom i makom

RECEPT Sočni muffini s limunom i makom

Za doručak ili desert

Vrijeme je da u svoje vjerne recepte za muffine ubaciš još jednu verziju! Svježi sok limuna i njegova korica zasigurno su nešto što će te razbuditi i oraspoložiti - ujutro ako je riječ o doručku ili u popodnevnim satima ako je riječ o desertu.

Nisu preslatki, nisu premasni, mekani su i sočni.  Bilo da si tek navukla svoju pregaču ili si već iskusna u stvaranju slastica, s Miss Gastro receptom ne možeš pogriješiti.

Sastojci za muffine:

130 g šećera

1 limun (sok i korica)

250 grama brašna

2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice sode bikarbone

1/4 žličice soli

180 g grčkog jogurta

2 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

100 g rastopljenog i ohlađenog maslaca 

2 žlice maka

Sastojci za glazuru od limuna:

250 g šećera u prahu

2 - 3 žlice limunovog soka

Priprema:

Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. maslacem premaži lim za muffine.

U velikoj posudi pomiješaj šećer i limunovu koricu. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli pomiješaj jogurt, jaja, ekstrakt vanilije, limunov sok i rastopljeni maslac.

Dodaj vlažne sastojke suhim sastojcima i lagano promiješajte da se smjesa sjedini. Tijesto treba biti gusto. Dodaj mak, ponovno promiješaj, a zatim podijeli u kalupe za muffine.

Peci 16 do 18 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne izađe čista. Jednom gotove, izvadi iz pećnice i ostavi da odstoje dodatnih pet minuta u kalupu za muffine prije nego što ih izvadiš na tanjur.

Kako bi napravila glazuru od limuna, pomiješaj zajedno šećer u prahu i limunov sok te stavi ih na vatru i pričekaj da smjesa proključa. Glatku glazuru razmaži preko toplih muffina.

Čuvaj na sobnoj temperaturi. U slast!

Vaša reakcija na temu