Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Goran Horvat / Pixabay RECEPT Sok od jabuka

RECEPT Sok od jabuka

Jednostavan je za pripremu

Domaći sok od jabuka odličan je način da tijekom cijele godine uživate u svježem i zdravom napitku. Priprema je jednostavna, a rezultat je prirodan sok bez dodatka šećera.

Sastojci:

- 2 kg sočnih jabuka

- 1 dl vode

- Po želji malo limunovog soka

Priprema:

1. Jabuke operite, ogulite i izrežite na četvrtine, uklonite koštice.

2. Stavite jabuke u veliki lonac, dodajte vodu i kuhajte na srednje laganoj vatri oko 20–30 minuta dok ne omekšaju.

3. Kuhane jabuke propasirajte kroz cjedilo ili štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Ako želite bistriji sok, procijedite kroz gazu ili sito.

5. Po želji dodajte nekoliko kapi limunovog soka kako bi sok zadržao svježinu i spriječio tamnjenje.

6. Vrući sok ulijte u sterilizirane boce ili staklenke i zatvorite. Nakon hlađenja spreman je za čuvanje u hladnjaku ili podrumu.

Ovaj domaći sok od jabuka odličan je za doručak, užinu ili kao dodatak hladnim napicima. Savjet: birajte sočne i zrele jabuke jer će sok biti slađi i aromatičniji.

Vaša reakcija na temu