Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: -Rita- RECEPT Sol s okusom komorača

RECEPT Sol s okusom komorača

Savršena za obogaćivanje jela ili kao ideja za poklon

Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom?

Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji?

Nudimo vam recept za sol s okusom komorača.

To je zaista jednostavno za napraviti i dat će dodatnu aromu jelima koja ćete poslužiti na stolu, ali ne samo.

Sol s okusom komorača je vrlo lijepa ideja za dar, savršena za svaku priliku.

Za pripremu soli s okusom komorača trebat će vam samo dva sastojka:

500 g krupne ili sitne soli

čuperci komorača

Priprema: Čuperke komorača dobro operite i osušite krpom, nježno ih tapkajući. U mikser slažite čuperke i sol i sve miksajte dok se sastojci ne sjedine.

U ovom trenutku morat ćete osušiti sol. Pećnicu zagrijte i stavite sol na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Postavite nisku temperaturu, oko 80°, i nakon pola sata provjerite da više nije vlažno.

Nakon što je spremna, spremite ju u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu kako biste sačuvali aromu.

Vaša reakcija na temu