Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Srdele na sicilijanski način

RECEPT Srdele na sicilijanski način

Za pravu gastro poslasticu

Svako jelo s kraljicom riba, srdelom, je prava poslastica, pa tako i ovo. Očišćene srdele punjene ukusnim nadjevom, svakako je specijalitet koji ne smijete propustiti, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

600 g srdela

12 mini rajčica

40 g pancete

5-6 otkoštenih crnih maslina

2 žlice sjeckanog peršina

1 žlica kapara

1 žlica sjeckanog vlasca

30 g krušnih mrvica

maslinovo ulje

papar

Priprema:

Pancetu nasjeckamo, a srdelama odstranimo ljuske i glavu, nožem otvorimo trbuh i izvadimo utrobu. Zatim ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu.

U sjekač stavimo masline, kapare, vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, začinimo paprom i dobro usitnimo sastojke.

Očišćene srdele nadjenemo pripremljenom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem.

Zatim dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.

Vaša reakcija na temu