Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DanaTentis from Pixabay RECEPT Strapatsada - popularno grčko jelo

RECEPT Strapatsada - popularno grčko jelo

Spremno za 10-ak minuta

Strapatsada je popularno jelo u mnogim regijama Grčke, zbog dostupnosti i niske cijene svojih sastojaka. Često se priprema kao ručak ili lagani međuobrok, a može se poslužiti i hladno. Jelo je također poznato kao kagianas, koskosela (na Kikladima) ili menemeni.

Sastojci za 2 osobe

4 jaja

4 srednje velika zrela pomidora (ili 150 ml passate)

150 g izmrvljenog feta sira

maslinovo ulje

origano ili majčina dušica (po želji)

papar

Priprema

U dubljoj tavi na maslinovom ulju distajte narezane pomidore u koje ste dodali malo papra i origana (ili majčine dušice) dok ne dobijete gust umak.

Dodajte jaja (umućena ili na oko, po želji) i pecite dok jaja nisu pečena.

Na kraju dodajte izmrvljeni feta sir, i pecite još minutu-dvije.

Servirajte toplo na plitkim tanjurima, uz kruh. Po želji možete preliti s još malo maslinovog ulja i posuti feta sirom, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu