Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: kbmars from Pixabay RECEPT Štrudla sa špinatom i sirom

RECEPT Štrudla sa špinatom i sirom

Jednostavno za pripremu

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka, piše Index.

Sastojci:

500 g kora za savijače

200 g svježeg špinata

500 g svježeg sira

2 jaja

1 kiselo vrhnje

2 žlice mineralne vode

2 žlice ulja

sol, papar 

Priprema:

Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite.

Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.

Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte.

Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite odozgo s malo ulja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Vaša reakcija na temu