Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka, piše Index.
Sastojci:
500 g kora za savijače
200 g svježeg špinata
500 g svježeg sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje
2 žlice mineralne vode
2 žlice ulja
sol, papar
Priprema:
Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite.
Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.
Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte.
Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite odozgo s malo ulja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.