Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Owen-Wahl from Pixabay RECEPT Šunka u kruhu

RECEPT Šunka u kruhu

Uskrsni specijalitet

Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Fini recept je jednostavan, a rezultat je fantastičan.

Sastojci:

šunka, 1 kg pečena ili kuhana

glatko brašno, 500 g

šećer, 1 žlica

suhi kvasac, 1 vrećica

maslac, 200 g

jaja, 6

mlijeko, 2 dl

žumanjak, 1

sol

Upute:

Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo ju.

Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.

Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.

Tijesto dobro pritisnemo uz šunku da se meso ne vidi.

Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.

Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.

Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.

Vaša reakcija na temu