Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Supersočni odojak s krumpirom pečen u pećnici

RECEPT Supersočni odojak s krumpirom pečen u pećnici

Evo nekoliko trikova

Jedno od tradicionalnih novogodišnjih jela (ručkova/večera) zasigurno jest odojak s krumpirom, koji se priprema u pećnici.

Da bi meso bilo ukusno i sočno, treba odstojati preko noći u hladnjaku (ili bar nekoliko sati prije pečenja).

Prije samog stavljanja u pećnicu, meso treba stajati na sobnoj temperaturi barem dva sata. I važna napomena - pećnicu upalite onog trenutka kada stavljate i meso.

Sastojci:

1,5 kg odojka

Sol

Papar

Ružmarin

Krumpir

Kapula

1 svježa crvena paprika

Pivo za podlijevanje

Priprema:

U meso sa svih strana dobro utrljajte sol i papar, dodajte par grančica ružmarina, crvenu papriku narezanu na deblje trakice, i sve to zamotajte u foliju i stavite u hladnjak.

Dva sata prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka. Stavite ga u pleh za pečenje, prekrijte folijom i stavite u hladnu pećnicu - stavite na 200 stupnjeva i pecite oko sat vremena.

Nakon sat vremena maknite foliju i vratite u pećnicu još 20 minuta, pa okrenite meso i pecite još 20 minuta.

Ponovno okrenite meso pa podlijte pivom i pecite još 10-ak minuta.

Izvadite iz pećnice i dodajte krumpir kojega ste posolili i dodali ulja. Dodajte i malo luka izrezanog na četvrtine.

Vratite u pećnicu i pecite dok krumpir nije gotov. Ako je krumpir izrezan na veće komade trebat će otprilike još 45 minuta. Kada je krumpir gotov, gotovo je i meso, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu