Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Švicarski kolač od jabuka

RECEPT Švicarski kolač od jabuka

Jabuke, cimet, lješnjaci i lisnato tijesto - odlična jesenska kombinacija

Glas Istre donosi recept za jednostavan i ukusan švicarski kolač od jabuka. 

Jabuke, cimet, lješnjaci i lisnato tijesto - odlična su jesenja kombinacija. Radi brže i lakše izrade koristila sam lisnato koje nije zaleđeno i ne mora se valjati, a prodaju ga svi supermarketi pod svojim markama.

Sastojci:

Paket lisnatog tijesta (nesmrznutog)

4 žlice mljevenih lješnjaka

800 g jabuka

80 g šećera

3 jaja

1 pakiranje vanilin šećera

200 g kiselog vrhnja

Priprema:

Lisnatim tijestom obložite kalup, okruglog ili pravokutnog oblika prethodno obložen papirom za pečenje. Izbockajte tijesto viljuškom na više mjesta kako bi se izbjeglo napuhavanje. Pospite tijesto mljevenim lješnjacima, prethodno zapečenim.

Oguljene jabuke narežite na ploške tanke otprilike pola centimetra. Poslažite ih po tijestu tako da pokriju svu površinu i da se rubovi kriška preklapaju. Posipajte jabuke cimetom. Istucite pjenasto jaja, umiješajte šećer i vanilij šećer te vrhnje. Prolijte mješavinu po kolaču. Pecite ga u pećnici na 200 stupnjeva 35 - 40 minuta. Kad je gotov pospite s još malo cimeta.

Vaša reakcija na temu