Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixel1 from Pixabay RECEPT Tagliatelle s vrganjima

RECEPT Tagliatelle s vrganjima

Nezaobilazno su jesensko jelo

Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, preporučamo da isprobate ovaj recept kojeg donosi Novi list.

Sastojci

400 g vrganja

360 g tagliatella

20 cherry rajčica

2 žlice maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

soli po ukusu

papar po ukusu

Priprema

Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.

Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode.

U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.

Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.

Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.

Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo… i uživajte!

Vaša reakcija na temu