Teleće odreske u umaku možete poslužiti s tjesteninom ili rižom, po želji. Prenosimo recept kojeg je objavila Coolinarika.
Sastojci:
- 600 g telećih odrezaka od buta
- 1 žlica suhog biljnog začina
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 30 g brašna
- 1 žlica ajvara
- 3-4 žlice ulja
- 50 ml bijelog vina
- 1/2 žlice češnjaka u granulama
Priprema:
Teleće odreske istucite batom za meso, a brašno pomiješajte sa crvenom paprikom u prahu.
Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu mesa stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane po par minuta.
Pospite suhim biljnim začinom, zalijte vodom i dinstajte polupoklopljeno na umherenoj temperaturi oko 30 minuta. Po potrebi dolijevajte vodu.
Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode, pa sve zajedno prokuhajte.