Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Teleći odresci u umaku od češnjaka

RECEPT Teleći odresci u umaku od češnjaka

Može se poslužiti s tjesteninom ili rižom

Teleće odreske u umaku možete poslužiti s tjesteninom ili rižom, po želji. Prenosimo recept kojeg je objavila Coolinarika.

Sastojci:

- 600 g telećih odrezaka od buta

- 1 žlica suhog biljnog začina

- 1 žličica slatke mljevene paprike

- 30 g brašna

- 1 žlica ajvara

- 3-4 žlice ulja

- 50 ml bijelog vina

- 1/2 žlice češnjaka u granulama

Priprema:

Teleće odreske istucite batom za meso, a brašno pomiješajte sa crvenom paprikom u prahu.

Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu mesa stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane po par minuta.

Pospite suhim biljnim začinom, zalijte vodom i dinstajte polupoklopljeno na umherenoj temperaturi oko 30 minuta. Po potrebi dolijevajte vodu.

Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode, pa sve zajedno prokuhajte.

Vaša reakcija na temu