Tikvice punjene mljevenim mesom jedan su od omiljenih načina pripreme tikvica koje su odličan izbor namirnica u procesu mršavljenja budući da na 100 g sadrže svega 17 kcal. Bogate su kalijem, manganom, vitaminima C i B te djeluju protuupalno. Mljeveno meso dobar je izbor proteina koji će tikvice učiniti kompletnim i uravnoteženim obrokom.
Za tikvice s mljevenim mesom trebat će vam svega nekoliko sastojaka, piše Kreni zdravo.
Sastojci:
1 velika tikvica
250 g mljevenog mesa
pola šalice ribanog sira Grana Padano
2 režnja češnjaka
1 ljutika
sušene rajčice u ulju
1 čajna žličica talijanske mješavine začina
papar
sol
peršin za ukras.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Žlicom izdubite polovice tikvice te nasjeckajte češnjak, ljutiku i sušene rajčice.
Nasjeckajte izdubljeno meso tikvica.
Polovice tikvica stavite u posudu za pečenje, a ulje od sušenih rajčica zagrijte, dodajte ljutiku i češnjak i dinstajte oko dvije minute.
Potom dodajte mljeveno meso i nasjeckani dio tikvica, dinstajte nekoliko minuta dok ne dobije boju.
Dodajte sve začine i sušene rajčice te pomiješajte.
Smjesom punite tikvice, a zatim posipajte naribanim sirom.
Pecite oko 20 minuta dok ne dobije boju.