Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Kalhh from Pixabay RECEPT Tikvice punjene mljevenim mesom

RECEPT Tikvice punjene mljevenim mesom

Kompletan i uravnotežen obrok

Tikvice punjene mljevenim mesom jedan su od omiljenih načina pripreme tikvica koje su odličan izbor namirnica u procesu mršavljenja budući da na 100 g sadrže svega 17 kcal. Bogate su kalijem, manganom, vitaminima C i B te djeluju protuupalno. Mljeveno meso dobar je izbor proteina koji će tikvice učiniti kompletnim i uravnoteženim obrokom. 

Za tikvice s mljevenim mesom trebat će vam svega nekoliko sastojaka, piše Kreni zdravo.

Sastojci:

1 velika tikvica

250 g mljevenog mesa

pola šalice ribanog sira Grana Padano 

2 režnja češnjaka

1 ljutika 

sušene rajčice u ulju 

1 čajna žličica talijanske mješavine začina 

papar

sol

peršin za ukras. 

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. 

Žlicom izdubite polovice tikvice te nasjeckajte češnjak, ljutiku i sušene rajčice. 

Nasjeckajte izdubljeno meso tikvica. 

Polovice tikvica stavite u posudu za pečenje, a ulje od sušenih rajčica zagrijte, dodajte ljutiku i češnjak i dinstajte oko dvije minute. 

Potom dodajte mljeveno meso i nasjeckani dio tikvica, dinstajte nekoliko minuta dok ne dobije boju. 

Dodajte sve začine i sušene rajčice te pomiješajte.

Smjesom punite tikvice, a zatim posipajte naribanim sirom. 

Pecite oko 20 minuta dok ne dobije boju. 

Vaša reakcija na temu