Tiramisu od jagoda izrazito je svjež i ukusan desert, jednostavan za pripremu i proljetno lagana slastica, piše Novi list.
Osim toga, potrebno je samo nekoliko sastojaka:
700 g jagoda
250 g mascarponea
500 gr piškota
3 jaja
225 g šećera
200 ml vrhnja
300 ml vode
sok od 1/2 limuna
200 ml sirupa od jagoda
Priprema: Operite 200 g jagoda nakon što im uklonite peteljku i narežite ih na male komadiće. Izmiksati sa 100 g šećera.
Zatim dodajte limunov sok i vodu i kuhajte dok ne postane sirup. Neka se sve ohladi.
Umutiti vrhnje sa preostalih 125 g šećera i na kraju dodati mascarpone. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku.
U velikom kalupu za tortu redati red piškota natopljenog sirupom od jagoda i preko toga rasporediti kremu od mascarponea i komadiće jagoda.
Nastavite izmjenjujući druge slojeve piškota, kreme i jagoda dok vam ne ponestane sastojaka te pospite jagodama za ukras.
Neka vaš tiramisu od jagoda odstoji u hladnjaku barem nekoliko sati i vaš će veličanstveni desert biti savršen!
Ako ga želite personalizirati, možete dodati i nekoliko listića bijele čokolade na krajnji vanjski sloj.