Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fumiaki Hayashi from Pixabay RECEPT Tiramisu od jagoda

RECEPT Tiramisu od jagoda

Neobična varijanta koja će vas oduševiti

Tiramisu od jagoda izrazito je svjež i ukusan desert, jednostavan za pripremu i proljetno lagana slastica, piše Novi list.

Osim toga, potrebno je samo nekoliko sastojaka:

700 g jagoda

250 g mascarponea

500 gr piškota

3 jaja

225 g šećera

200 ml vrhnja

300 ml vode

sok od 1/2 limuna

200 ml sirupa od jagoda

Priprema: Operite 200 g jagoda nakon što im uklonite peteljku i narežite ih na male komadiće. Izmiksati sa 100 g šećera.

Zatim dodajte limunov sok i vodu i kuhajte dok ne postane sirup. Neka se sve ohladi.

Umutiti vrhnje sa preostalih 125 g šećera i na kraju dodati mascarpone. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku.

U velikom kalupu za tortu redati red piškota natopljenog sirupom od jagoda i preko toga rasporediti kremu od mascarponea i komadiće jagoda.

Nastavite izmjenjujući druge slojeve piškota, kreme i jagoda dok vam ne ponestane sastojaka te pospite jagodama za ukras.

Neka vaš tiramisu od jagoda odstoji u hladnjaku barem nekoliko sati i vaš će veličanstveni desert biti savršen!

Ako ga želite personalizirati, možete dodati i nekoliko listića bijele čokolade na krajnji vanjski sloj.

Vaša reakcija na temu