Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tiramisu s pistacijama

RECEPT Tiramisu s pistacijama

Zanimljiva kombinacija

Ljubitelji slatkog teško će odoljeti kremastom, slatkom tiramisuu.

Kombinacija piškota natopljenih kavom, mascarponea i kakaa jednostavno je nenadmašna i poznata u cijelom svijetu kao simbol talijanskog slastičarstva, piše Glas Istre.

Ali zašto jednostavno ne modificirati standardni recept i dodati čokoladni sloj pistacija?

Neodoljivi miris daje tiramisu posebnu primamljivost i zajamčeno će vam pružiti senzualno iskustvo okusa.

Sastojci:

3 listića želatine

1 pločica čokolade s pistacijama

2 jaja

1 prstohvat soli

50 g šećera

250 g mascarponea

12 piškota

100 ml hladnog espressa

75 ml likera od badema

1-2 žlice kakaa za posipanje

30 g sitno mljevenih pistacija za posipanje

Priprema:

Za izradu kreme listiće želatine namočite u hladnoj vodi pet minuta. Nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće i otopite je u posudi na pari. Odvojite jaja. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg – uz dodavanje šećera.

Tucite žumanjke s jednom do dvije žlice vode u posudi iznad vruće pare oko pet minuta da nastane gusta topla pjena.

Maknite posudu pa prvo umiješajte namočenu i ocijeđenu želatinu i otopite je u toploj pjeni od žumanjaka pa umiješajte tekuću čokoladu i mascarpone.

Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte espresso s likerom od badema. Polovicu piškota s obje strane kratko umočite u smjesu espressa i stavite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine obloženu folijom.

Odozgo premažite oko pola čokoladne kreme. Preostale piškote također kratko umočite i stavite na kremu. Odozgo premažite preostalom čokoladnom kremom.

Ohladite tiramisu u hladnjaku oko dva sata. Neposredno prije posluživanja tiramisu preokrenuti na tanjur za posluživanje i posuti prvo kakaom u prahu, a zatim mljevenim pistacijama.

Vaša reakcija na temu