Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay RECEPT Tjestenina koja može pomoći u mršavljenju

RECEPT Tjestenina koja može pomoći u mršavljenju

Postoji genijalan trik

Kada je u pitanju mršavljenje, mnogi misle da se figura iz snova može postići samo uz strogu dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata. Ili da morate vježbati do iznemoglosti.

No postoji genijalan trik koji omogućuje konzumaciju tjestenine bez imalo žaljenja. Naime, jela od tjestenine treba ispuniti zdravim sastojcima, tako da tjestenina igra sporednu ulogu.

Dakle bez vrhnja ili umaka od sira, samo puno šarenog povrća plus proteina.

Tako ne samo da opskrbljujete svoje tijelo vrijednim vitaminima, mineralima i bjelančevinama, nego se i zasitite te nemate osjećaj da ste se odrekli sjajnog okusa, piše Novi list.

Sastojci za 2 osobe:

70g luka

2-3 češnja češnjaka

200 grama mrkve

1 vezica mladog luka

200 grama patlidžana

200 grama tikvica

200 grama paprike

200 grama rajčice

1 žlica ulja

120 g špageta

15 grama paste od rajčice

cvijet soli

papar

1 žlica listova majčine dušice

ribani parmezan

70 g kuhane crvene leće (suha težina)

200 g pečenih pilećih ili purećih filea

Priprema:

Ogulite luk i češnjak te sitno narežite. Ostatak povrća očistite i operite, a mrkvu ogulite. Mladi luk i mrkvu narežite na sitne trakice. Patlidžane, tikvice i paprike narežite na sitne kockice, a rajčice na krupne kockice.

Zagrijte ulje u tavi i pirjajte luk, češnjak, mladi luk i mrkvu 5 minuta, zatim dodajte preostalo povrće osim rajčice i pirjajte oko 10 minuta uz često miješanje.

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Zatim ocijedite u cjedilu, a malo vode od kuhanja tjestenine ostavite sa strane. Povrću dodajte pastu od rajčice i kratko zapržite. Zatim dodajte rajčice i sve pomiješajte sa 75 ml vode od tjestenine. Ugasite štednjak. Smjesu dobro začinite cvijetom soli i paprom. Na kraju umiješajte špagete i majčinu dušicu.

Tjesteninu poslužite s parmezanom, lećom i fileom pilećih ili purećih prsa.

Vaša reakcija na temu