Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina s umakom od morskih plodova

RECEPT Tjestenina s umakom od morskih plodova

Za ljubitelje mediteranske kuhinje

Još jedno ukusno jelo od tjestenine s dodatkom morskih plodova, rajčice, slanih inćuna i maslina, a koje svi ljubitelji prave mediteranske kuhinje moraju probati, kažu Fini recepti.

Sastojci:

plodovi mora, 350 g

pelati rajčice, 300 g

tjestenina, 250 g domaće (fuži, garganelli)

bijelo vino, 40 ml

masline, 30 g zelenih, otkoštenih

masline, 30 g crnih, otkoštenih

slani inćuni, 4 fileta

kapare, 1 žlica

češnjak, 1 režanj

povrtni dodatak jelima, 1 žličica

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Upute:

Filete inćuna nasjeckamo, češnjak protisnemo, pelati rajčice ocijedimo i usitnimo, a crne i zelene masline prepolovimo.

U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.

Za to vrijeme u zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mješavinu morskih plodova, ulijemo bijelo vino i pirjamo na laganoj vatri.

Nakon tri minute dodamo pelati rajčice, prepolovljene masline, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 5-6 minuta.

Zatim kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s pirjanim povrćem i morskim plodovima, dodamo kapare, inćune, promiješamo i možemo poslužiti.

Vaša reakcija na temu