Još jedno ukusno jelo od tjestenine s dodatkom morskih plodova, rajčice, slanih inćuna i maslina, a koje svi ljubitelji prave mediteranske kuhinje moraju probati, kažu Fini recepti.
Sastojci:
plodovi mora, 350 g
pelati rajčice, 300 g
tjestenina, 250 g domaće (fuži, garganelli)
bijelo vino, 40 ml
masline, 30 g zelenih, otkoštenih
masline, 30 g crnih, otkoštenih
slani inćuni, 4 fileta
kapare, 1 žlica
češnjak, 1 režanj
povrtni dodatak jelima, 1 žličica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Upute:
Filete inćuna nasjeckamo, češnjak protisnemo, pelati rajčice ocijedimo i usitnimo, a crne i zelene masline prepolovimo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mješavinu morskih plodova, ulijemo bijelo vino i pirjamo na laganoj vatri.
Nakon tri minute dodamo pelati rajčice, prepolovljene masline, povrtni dodatak jelima, promiješamo i pirjamo još 5-6 minuta.
Zatim kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s pirjanim povrćem i morskim plodovima, dodamo kapare, inćune, promiješamo i možemo poslužiti.