Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina u kremastom umaku s kozicama

RECEPT Tjestenina u kremastom umaku s kozicama

Ukusan brzinski ručak

Ako nemate baš vremena, a želite ukusan ručak - donosimo vam ideju za jako ukusnu tjesteninu u kremastom umaku s kozicama, gotovu u svega 15-ak minuta, piše Glas Istre.

Sastojci za 2 osobe:

200 grama repova kozica

200 grama tjestenine po izboru

4 češnja češnjaka

sitno sjeckani peršin

ribani parmezan

200 g vrhnja za kuhanje

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Sitno narežite češnjak i peršin, a sir naribajte.

Zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu 'al dente', a kad je tjestenina gotova ostavite cca 1 dcl vode u kojoj se tjestenina kuhala - trebat će vam za poslije za umak.

U dubljoj tavi popržite kratko kozice na maslinovom ulju dok ne promijene boju iz sive u narančastu - ako imate veće kozice, dovoljno je 7-8 minuta, a za sitnije kozice par minuta.

Tada ubacite usitnjeni češnjak i šaku nascjeckane pršemule, kratko prodinstajte i dodajte tjesteninu.

Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje za kuhanje, ribani parmezan, sol i papar, pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje još minutu - dvije.

Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Dodajte po želji još parmezana, sjeckanog peršina i maslinovog ulja.

Vaša reakcija na temu