Ako nemate baš vremena, a želite ukusan ručak - donosimo vam ideju za jako ukusnu tjesteninu u kremastom umaku s kozicama, gotovu u svega 15-ak minuta, piše Glas Istre.
Sastojci za 2 osobe:
200 grama repova kozica
200 grama tjestenine po izboru
4 češnja češnjaka
sitno sjeckani peršin
ribani parmezan
200 g vrhnja za kuhanje
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Sitno narežite češnjak i peršin, a sir naribajte.
Zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu 'al dente', a kad je tjestenina gotova ostavite cca 1 dcl vode u kojoj se tjestenina kuhala - trebat će vam za poslije za umak.
U dubljoj tavi popržite kratko kozice na maslinovom ulju dok ne promijene boju iz sive u narančastu - ako imate veće kozice, dovoljno je 7-8 minuta, a za sitnije kozice par minuta.
Tada ubacite usitnjeni češnjak i šaku nascjeckane pršemule, kratko prodinstajte i dodajte tjesteninu.
Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje za kuhanje, ribani parmezan, sol i papar, pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje još minutu - dvije.
Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Dodajte po želji još parmezana, sjeckanog peršina i maslinovog ulja.