Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Aline Ponce from Pixabay RECEPT Tjestenina u umaku od sira i špinata

RECEPT Tjestenina u umaku od sira i špinata

Večera za 15 minuta

Kremasta gorgonzola, vrhnje, hrskavi orasi i špinat sve je što vam treba za brzinski ljetni umak koji je kremast i pun okusa, a poslužiti ga možete s tjesteninom, njokima ili preliti preko povrća iz pećnice. Umjesto špinata poslužit će i pikantna rikula ili blitva. Korak koji ne treba preskočiti jest tostiranje oraha u suhoj tavi jer daju sjajnu aromu, piše punkufer.

Sastojci za tjesteninu u umaku od sira i špinata:

250 g tjestenine

20 g maslaca

1 srednja ljutika

200 ml vrhnja

100 g mladog špinata

80 g gorgonzole

30 g parmezana, naribanog

30 g oraha, plus za posluživanje

sol, papar

Priprema tjestenine u umaku od sira i špinata:

Zakuhajte veliki lonac vode i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode za tjesteninu prije nego što je ocijedite.

Za to vrijeme u velikoj tavi rastopite maslac i pržite ljutiku na srednje jakoj vatri 1-2 minute dok ne omekša. Dodajte vrhnje i kuhajte 2 minute, često miješajući. U drugoj tavi kratko popržite orahe.

Umiješajte malo vode za tjesteninu u tavu s ljutikom pa dodajte špinat i kuhajte minutu dok malo ne povene. Zatim dodajte gorgonzolu i promiješajte da se sjedini.

Kad umak prokuha, umiješajte kuhanu tjesteninu, zatim umiješajte parmezan i pržene orahe. Začinite po želji i odmah poslužite.

Vaša reakcija na temu