Zima je sezona za uživanje u hrskavom kruhu i ukusnoj juhi!
Stoga upalite vatru, upalite svijeće i isprobajte ovaj ukusni recept koji će vas ugrijati tijekom hladnog zimskog dana. Juha je idealan zimski obrok, prepun povrća, jednostavan za pripremu i odličan za vaš džep. Lako ju je pripremiti unaprijed i smrznuti dok ne zatreba. Ukusna juha je idealno brzo jelo za sredinu tjedna, a može poslužiti i kao ukusno predjelo!
Umjesto da posegnete za konzerviranom hranom, zašto ne pripremite vlastitu juhu koja je puno hranjivija i ukusnija opcija.
Juha s butternut tikvom potpuno će vas okrijepiti, stoga uživajte u njenom bogatom okusu, piše Novi list.
Sastojci
1 srednja butternut tikva, oguljena i tanko narezana
2 srednje mrkve, tanko narezane
2 češnja češnjaka, prešana
1 velika glava luka, tanko narezana
1 stabljika celera, tanko narezana
Sol i papar
6 grančica svježe majčine dušice
4 grančice svježe kadulje, plus 15 listova kadulje
4 šalice pileće juhe s niskim udjelom natrij
3 žlice maslinovog ulja, plus još za podlijevanje
Upute
U instant lonac bacite butternut tikvicu, mrkvu, češnjak, luk, celer i 1/2 žličice svake soli i papra.
Grančice timijana i kadulje zavežite u mali snop špagom, a zatim stavite na povrće smjese. Dodajte juhu i zaključajte poklopac. Kuhajte 20 minuta. Prirodno otpuštanje 15 minuta, a zatim otpustite preostali pritisak. Ostavite da se malo ohladi, a zatim bacite snop ljekovitog bilja.
Korištenjem blendera napravite pire.
Za to vrijeme zagrijte ulje u malom loncu na srednjoj. Dodajte lišće kadulje i kuhajte povremeno miješajući dok mjehurići ne popuste. Žlicom u obliku rešetke prenesite listove na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijede. Poslužite juhu prelivenu uljem i prelivenu hrskavom kaduljom.