Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Torta od bijele čokolade, badema i šipka

RECEPT Torta od bijele čokolade, badema i šipka

Kremasta poslastica

Ove kremaste torte od bijele čokolade, badema i šipka uvijek će se tražiti kriška više. U samo par koraka pripremite poslasticu koja će se svima svidjeti.

Sastojci: 

- 380 g milerama

- 2 jaja

- 110 g mljevenih badema

- 150 g brašna

- 180 g šećera u prahu

- 80 ml ulja

- 80 g marmelade od šipka

- 3 dl vrhnja za šlag.

Glazura:

- 200 ml slatkog vrhnja

- 50 ml vode

- 200 g bijele čokolade

- 10 g želatine

- tamni čokoladni preljev za ukrašavanje

- šipak.

Priprema: 

Pjenjačom dobro umiješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od šipka i šlagom. Stavite jedan biskvit na drugi.

Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno nasjeckali. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C - prelijte preko torte (dva spojena biskvita).

Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite izribanom tamnom čokoladom i bobicama šipka, piše 24 sata.

Vaša reakcija na temu