Torta od mrkve i oraha - savršen spoj okusa ne oduzima puno vremena i vrlo je jednostavan za pripremu.
Biskvit ćete premazati kremom od prefinog nadjeva koji sadrži aromatične note mrkve, oraha, cimeta, vanilije, klinčića, muškatnog oraščića te krem sira i narančinog soka, piše 24 sata.
Sastojci:
- 75 g oraha
- 125 g brašna
- 200 g mrkve
- 100 g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 150 ml ulja
- 3 jaja
- žličica cimeta
- prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića.
Krema:
- 250 g krem sira
- 70 g maslaca
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- sok i korica naranče
- malo naribane mrkve za ukrašavanje.
Priprema:
Ogulite i naribajte mrkvu. U zdjelu dodajte brašno, mljevene orahe, cimet, klinčić, muškatni oraščić i prašak za pecivo. U drugu posudu umutite jaja sa šećerom i ulijte ulje. Izmiješajte pa postepeno dodajte mrkvu i suhe sastojke.
Zagrijte pećnicu na 170°C. Upotrijebite, po želji, okrugli kalup za tortu koji ćete premazati maslacem i pospite ga brašnom, a zatim izlijte smjesu. Pecite otprilike tridesetak minuta, ovisno o pećnici, a ako vam biskvit prerano potamni, pokrijte ga papirom za pečenje.
Maslac omekšajte i izmiksajte ga sa šećerom u prahu, dodajte krem sir, kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije, sok naranče i naribanu narančinu koricu.
Premažite kremu preko biskvita, ukrasite naribanom mrkvicom i stavite vaš kolač u hladnjak na nekoliko sati.