Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Olgazeren from Pixabay RECEPT Tortilje s piletinom i povrćem

RECEPT Tortilje s piletinom i povrćem

Lagani ručak

Tortilje Recepttura pravi s finim nadjevom od piletine i graha, zajedno sa kukuruzom, paprikom i drugim finim sastojcima. Sve su servirali sa zelenom salatom, koja se inače savršeno slaže s tortiljama, te osvježavajuće hladnim bijelim umakom.

Sastojci

Tortilje:

2 šalice oštrog brašna

1 šalica (2 dl) kukuruznog brašna

1 šalica (2 dl) mlake vode

½ čajne žličice soli

Punjenje za tortilje:

1 veća pileća prsa ili 2 manja

1 velika konzerva crvenog graha

1 crveni luk

1 crvena paprika

1 paprika babura

3 jušne žlice ulja

1,5 dl paradajz sosa

1 konzerva kukuruza

½ čajne žlice peršina

malo soli

papar

Bijeli umak:

180 g kiselog vrhnja 12%

200 g sira ricotta

Upute

Izrada tijesta:

U posudi zamiješati oštro i kukuruzno brašno, posoliti i promiješati

Dodati mlaku vodu i mijesiti da se dobije fino glatko tijesto

Tijesto pokriti plastičnom folijom (tijesto se ne smije stvrdnuti) i pustiti da odmara pola sata

Izrada punjenja za tortilje:

U tavi zagrijati ulje

Očistiti i narezati luk na kockice, staviti da se dinsta

Oprati i obrisati obe paprike, te narezati na trakice

Očistiti češnjak, narezati i ubaciti u luk

Kad se luk i češnjak zazlate, ubaciti papriku

Narezati pileća prsa na trakice

Ubaciti i meso u smjesu u tavi

Posoliti

Dinstati 10-ak minuta, pa dodati paradajz sos

Dodati grah, kukuruz i peršin

Popapriti prema ukusu

Izrada tortilja:

Od tijesta napraviti male loptice podjednake veličine (ovisno o veličini tave u kojoj se peku)

Radnu površinu posuti sa brašnom, te lopticu razvaljati valjkom u veličinu tave u kojoj će se peći

Razvaljati sve tortilje

Međusobno ih odijeliti prozirnom folijom ili brašnom

Peku se u zagrijanoj tavi bez ulja 15 sekundi sa svake strane

Pečene tortilje pokriti da omekšaju

Izrada bijelog umaka:

Pomiješati ricottu i kiselo vrhnje, te staviti u frižider na hlađenje

Punjenje tortilja:

Na tortilju staviti 2-3 žlice punjenja i zarolajte tortilju poput palačinke.

Servira se uz bijeli umak i zelenu salatu.

Vaša reakcija na temu