Tortilje Recepttura pravi s finim nadjevom od piletine i graha, zajedno sa kukuruzom, paprikom i drugim finim sastojcima. Sve su servirali sa zelenom salatom, koja se inače savršeno slaže s tortiljama, te osvježavajuće hladnim bijelim umakom.
Sastojci
Tortilje:
2 šalice oštrog brašna
1 šalica (2 dl) kukuruznog brašna
1 šalica (2 dl) mlake vode
½ čajne žličice soli
Punjenje za tortilje:
1 veća pileća prsa ili 2 manja
1 velika konzerva crvenog graha
1 crveni luk
1 crvena paprika
1 paprika babura
3 jušne žlice ulja
1,5 dl paradajz sosa
1 konzerva kukuruza
½ čajne žlice peršina
malo soli
papar
Bijeli umak:
180 g kiselog vrhnja 12%
200 g sira ricotta
Upute
Izrada tijesta:
U posudi zamiješati oštro i kukuruzno brašno, posoliti i promiješati
Dodati mlaku vodu i mijesiti da se dobije fino glatko tijesto
Tijesto pokriti plastičnom folijom (tijesto se ne smije stvrdnuti) i pustiti da odmara pola sata
Izrada punjenja za tortilje:
U tavi zagrijati ulje
Očistiti i narezati luk na kockice, staviti da se dinsta
Oprati i obrisati obe paprike, te narezati na trakice
Očistiti češnjak, narezati i ubaciti u luk
Kad se luk i češnjak zazlate, ubaciti papriku
Narezati pileća prsa na trakice
Ubaciti i meso u smjesu u tavi
Posoliti
Dinstati 10-ak minuta, pa dodati paradajz sos
Dodati grah, kukuruz i peršin
Popapriti prema ukusu
Izrada tortilja:
Od tijesta napraviti male loptice podjednake veličine (ovisno o veličini tave u kojoj se peku)
Radnu površinu posuti sa brašnom, te lopticu razvaljati valjkom u veličinu tave u kojoj će se peći
Razvaljati sve tortilje
Međusobno ih odijeliti prozirnom folijom ili brašnom
Peku se u zagrijanoj tavi bez ulja 15 sekundi sa svake strane
Pečene tortilje pokriti da omekšaju
Izrada bijelog umaka:
Pomiješati ricottu i kiselo vrhnje, te staviti u frižider na hlađenje
Punjenje tortilja:
Na tortilju staviti 2-3 žlice punjenja i zarolajte tortilju poput palačinke.
Servira se uz bijeli umak i zelenu salatu.