Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Tri jednostavne ljetne večere

RECEPT Tri jednostavne ljetne večere

Dobar tek

Ljeto je napokon stiglo, a iako mnogi obožavaju toplo vrijeme, velike nas vrućine znaju demotivirati kad se radi o kuhanju. No postoji i za to rješenje. Studentski.hr donosi tri ukusna recepta koja će kuhanje po ljetu učiniti puno jednostavnijim, a bit ćete prezadovoljni završnim proizvodima.

Salata od tjestenine i pilećih prsa

Sastojci:

- 400 g pilećih prsa

- 250 g tjestenine

- 2 kuhana jaja

- 1 krastavac

- 1 paprika

- 100 g kukuruza iz konzerve

- 100 g feta sira

- kiselo vrhnje ili majoneza po želji.

Skuhajte 250 grama tjestenine i ostavite da se ohladi. Pileća prsa narežite na kockice, začinite solju, paprom i ostalim začinima po želji te ispržite na tavi između 6 i 8 minuta. Narezati prethodno skuhana jaja i povrće te ih zajedno s pilećim prsima, kukuruzom i feta sirom dodati u tjesteninu. Promiješajte sve sastojke zajedno, a po želji u salatu dodajte kiselo vrhnje ili majonezu.

Pečena orada s krumpir salatom

Sastojci:

- dvije očišćene orade

- češanj bijelog luka

- ružmarin

- 1 kg krumpira

- dvije glavice crvenog luka

- sol, papar, ocat i maslinovo ulje po želji.

U posudu za pečenje staviti dvije očišćene orade na papir za pečenje. Potrebno ih je posoliti izvana i u utrobi, a u utrobu također treba dodati komadić ružmarina i češanj bijelog luka. Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva i pecite 40 minuta. Krumpire skuhajte s korom, a potom ih ogulite i narežite na kockice. Kuhanom krumpiru dodajte dvije narezane glavice crvenog luka koje ste prethodno usolili, a salatu po želji začinite octom i maslinovim uljem.

Salata od tjestenine i tunjevine

Sastojci:

- 250 g tjestenine

- 200 g tunjevine u salamuri

- 10 cherry rajčica

- 1 paprika

- 1 krastavac

- glavica crvenog luka

- 2 češnja bijelog luka

- sol, papar i maslinovo ulje po želji.

Skuhajte 250 grama tjestenine i ostavite sa strane da se ohladi. Narežite papriku, krastavac, glavicu crvenog luka i dva češnja bijelog luka. U zdjelu stavite 200 grama tunjevine u salamuri, 10 cherry rajčica i narezano povrće. Sadržaj zdjele pomiješajte s tjesteninom i po želji začinite solju, paprom i maslinovim uljem.

Vaša reakcija na temu