Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tjestenina s lososom i povrćem

RECEPT Tjestenina s lososom i povrćem

Jednostavna za pripremu

Za ovu ukusnu i kremastu tjesteninu s lososom i povrćem u umaku od limuna trebat će vam samo pola sata i, osim lososa, sastojci koje uvijek imate kod kuće. Jednostavno ju je pripremiti, a oduševit će i najzahtjevnija nepca.

Grašak i baby špinat možete zamijeniti bilo kojim zelenim povrćem – šparogama, bobom, mladim zelenim mahunama ili cvjetićima brokule. Tjesteninu možete odabrati po želji, ali zbog umaka preporučujemo neku dugu i usku. S umakom se ipak nemojte igrati da ne riskirate da ispadne prekiseo, upozorava Miss Gastro.

Sastojci:

300 g tjestenine (špageti, linguine…)

50 g baby špinata

200 g graška

1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja

4 x 200 g fileta lososa, bez kostiju i kože

40 g maslaca

4 češnja češnjaka, zgnječena

2 žličice naribane korice limuna

120 ml suhog bijelog vina

300 ml vrhnja za kuhanje

2 žlice nasjeckanog svježeg kopra

2 žlice soka od limuna

korica limuna, za posluživanje

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente pa zadnje dvije minute kuhanja dodajte špinat i grašak. Ocijedite tjesteninu i povrće.

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Pržite filete lososa 4 minute sa svake strane pa ih prebacite na tanjur, ostavite da odstoje otprilike 2 minute te grubo usitnite.

U istoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte češnjak i miješajući ga pržite oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše. Dodajte koricu limuna i vino. Pirjajte otkriveno 2 minute ili dok se vino ne reducira za pola. Dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Onda dodajte tjesteninu, povrće i kopar. Kuhajte samo dok se ne zagrije pa umiješajte losos i sok od limuna.

Poslužite posuto naribanom koricom limuna.

Vaša reakcija na temu