Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tuna, tikvice, paprike i patlidžani s grilla

RECEPT Tuna, tikvice, paprike i patlidžani s grilla

Zdravo i gotovo za 20 minuta

Uz lijepo vrijeme i toplije dane, šteta bi bilo provesti vikend za štednjakom - stoga vam dana donosimo recept za ukusno jelo s grilla (ili roštilja) za čiju pripremu vam treba svega 20-ak minuta. Ako nemate tunu - možete na grillu ispeći ribu po vašem izboru, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

4 fileta tune

1 tikvica

1 svježa crvena paprika

1 svježa žuta paprika

1 patlidžan

1 limun

60 g maslaca sa začinskim biljem

talijanska mješavina začina

maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni papar

Priprema:

Crvenu i zelenu svježu papriku narežemo na trakice, a tikvice i patlidžane narežemo na kolutove. Povrće posolimo i patlidžane pokapamo s malo limuna da ne oksidira.

U vruću grill tavu stavimo malo maslinovog ulja i na njemu popržimo povrće. Prvo pržimo tikvice i patlidžane s obje strane, a potom paprike 2-3 minute.

File tune narežemo na tanke odreske i prepržimo na vrućoj tavi. Svaku stranu pržimo 1-2 minute.

Gotovu tunu serviramo na tanjure, preko tune stavimo maslac sa začinskim biljem.

Omekšalo, toplo povrće začinimo s malo mješavine talijanskih začina.

Vaša reakcija na temu